16 Ağustos 2013 Cuma

Jax Türkçe rehberi

Neden Jax jungle? 

PROS 

- Çok yüksek base statlar 

- Oyunun her aşamasında güçlü 

- Jungle'ı hızlı ve güvenli 

- Güçlü duelist, rakibi jungle'da yakaladığında affetmiyor, aynı sebepten Jax'a counter jungle yapmak oldukça zor 

- Gap closer + stun ile kolayca gank atabiliyor 

- Öğrenmesi kolay 



CONS 

- Built-in sustain olmadığı için lifesteal alana kadar jungle'ı potlarla idare etmek gerekiyor 

- E ve R cooldowndayken açık hedef 

- Janna gibi disengage yeteneği bol olan supportların olduğu takımlara karşı zayıf kalıyor 



RUNES 

 

Benim kullandığım runeler bunlar ama isteyen büyüklere movement speed de koyabilir. 3 tane crit kullanmamın nedeni oyundaki crit sisteminin RNG yerine PRNG bazlı çalışmasıdır. Orda %2.8 yazdığı halde aslında çok daha sık crit vuruyor. O critler sayesinde defalarca kill aldığımı bilirim. 

Rakip takımda early game'i güçsüz bir ap carry varsa glyphler per level olabilir. 



MASTERIES 

 

Triforce + Atmas gibi bir build yapacaksanız attack speed'den kısıp crit damage bölümüne verebilirsiniz ama çok gerekli görmüyorum. Defans kısmı zaten görüldüğü gibi jungle üzerine kurulu. İsteyenler buff süresi ve lifesteal+spellvamp için 0-9-21 de gidebilir ama o zaman ciddi anlamda damage sıkıntısı oluyor. Çok fazla ölüyorsanız 9-21-0 şeklinde de gidebilirsiniz. 



SKILLS 

 

Rakibin rede geleceğini düşünüyorsanız level 2'de Q'yu alabilirsiniz red'i alırken W almak daha iyi oluyor çünkü hem attack animasyonunu sıfırlıyor hem de pasif daha hızlı dolmuş oluyor. Cooldown'u da daha kısa. Mid game'de takımınızın CC'ye ihtiyacı varsa Q'dan önce E'ye vermek daha iyi olur. Jungle kesmekte sıkıntınız varsa early game'de E'ye birden fazla puan verebilirsiniz. 




SUMMONER SPELL 

 +  

Teamfightlarda ADC veya APC'yi yakalamak için Flash çok işe yarıyor. 

Smite zaten jungle için. 



ITEM BUILD 

Başlangıç 

 +  


Early Game 

 +  +  +  


Mid Game 

 +  +  +  +  


Core 

 +  (veya  )+  +  +  



Sonrasında karşı takıma göre alınabilecek seçenekler 


Guardian Angel zaten Jax'ın olmazsa olmaz itemlarından, buildde mutlaka araya bir yere sıkıştırılmalı. 

 


Karşı takım AD ağırlıklıysa çok işe yarayan bir item, üzerinizde Randuin varsa ADC'nin sizden kaçma şansı yok. Ayrıca ulti bastıktan hemen sonra Randuin'in aktifini kullanırsanız armor ve resist yükseldiği için slow oranı artar. 

 


Yine karşı takım AD ağırlıklıysa fakat damage'e ihtiyacınız varsa Atma's Jax için gayet uygun bir item çünkü base hp'si oldukça yüksek ve kastığımız jungle itemi de hp veriyor. 

 


Jax'a alınabilecek en iyi ofansif itemlardan biri, Jax'ın ihtiyacı olan tüm statlara sahip. Genelde botrk bittikten sonra Phage'den başlayarak Trinity gidiyorum. Sheen için para biriktiğinde doran'lardan birini satabilirsiniz. 

 


Tamamen ofansif bir build kullanmak istiyorsanız Gunblade de Jax için çok iyi bir item. 

 



MATCHUP 

KOLAY - Jax jungle karşılaşmalarında bu championlara karşı rahatça üstünlük kurabilir. 

              

ORTA - Oyuncu yeteneğinin sonucu belirleyeceği dengeli karşılaşmalar. 

              

ZOR - Bu championlar oyuncuların aynı seviyede olduğunu varsayarsak jungle'da Jax'a üstünlük sağlayabilen championlar, bunlara karşı Jax alınmasını önermem, alsanız da counter jungle yaparken dikkatli olmalısınız. 

         



TEAMFIGHT & İPUÇLARI 

Ultiyi her fırsatta kullanmaktan çekinmeyin çünkü cooldown'u oldukça kısa. Teamfightlar sırasında ultiyi ADC'ye yaklaştıktan sonra açın, ADC'ye yaklaşana kadar zaten kimse sizinle uğraşmaz. Jax yüksek base hp'si olduğu için ultisi açıkken full tank kasmış championlar kadar tanky olabiliyor. Eğer önemli bir hedefi stunlayabilecek durumda değilseniz mecbur kalmadıkça ulti ve E'yi aynı anda açık tutmayın. Farklı zamanlarda kullanırsanız aldığınız damage'i minimuma indirmiş olursunuz. Bu yüzden teamfight'a giriş anında önce E'yi, E bittikten sonra focus yemeye başlayınca da ultiyi açmak daha mantıklı. Bu şekilde E'yi bir teamfightta 2 kere kullanabilirsiniz. Ya da Guardian Angel almışsanız tekrar doğduğunuzda E yeniden kullanılabilir durumda olur. 

Jungle'da W'yi mutlaka atak animasyonunu sıfırlamak için, auto ataktan hemen sonra kullanın. Q'yu da aynı şekilde auto ataktan hemen sonra kullanın ki maksimum DPS elde edebilesiniz. Biriyle 1vs1 yaparken de aynı şeyler geçerli. 1v1 sırasında eğer adam sizden kaçmıyorsa kesinlikle Q'yu W açarak kullanmayın. W'yi ayrı bir atak olarak yapın çünkü daha fazla DPS olur ve pasif daha hızlı dolar. WQ combosunu sadece sizden kaçan birini öldürmek için ya da harass yapıp çekilmek için kullanın. 

Gank atarken E'yi Q basmadan biraz önce basın, E'yi adama zıpladıktan sonra açarsanız siz tekrar E basana kadar adam uzaklaşabilir. Ama çok erken basmamaya da dikkat edin yoksa adama Q atana kadar E'nin süresi biter, E'yi tam adama atladığınız anda patlatabilmeniz lazım. Yoksa attığınız gankler başarısız olur. Bu zamanlama 1v1 sırasında da çok önemli. Nocturne ile jungle'da karşılaşıp savaşıyorsanız E'yi boşa harcamamanız çok önemli çünkü Jax'ın auto atak üzerine kurulu championlara karşı üstün olmasının tek nedeni E skilli. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder