16 Ağustos 2013 Cuma

Ezreal Türkçe Rehberi



Önerdiğim Sihirdar Büyüleri: "yak" ve "bariyer" --> Neden diye soracak olursanız zaten halihazırda sıçra yerine e yeteneği olduğu için sıçra'ya gerek duymuyorum.

Ama siz sıçra olmadan olmaz diyosanız "sıçra" ve "bariyer" alabilirsiniz.

Dereceli oyunlar için: Eğer karşınızda kitle kontrolü (cc) yüksek şampiyonlar varsa "arındır" ve "bariyer" veya "arındır" ve "sıçra" alabilirsiniz.




Kabiliyetler: 21/9/0 şeklindeki klasik dizilişi öneriyorum.




Rünler:

Büyükler--> 3x Saldırı hasarı

Kırmızılar--> 9x zırh delme veya 9x saldırı hasarı.

Sarılar--> 9x zırh

Maviler --> 9x Büyü direnci şeklindeki klasik rünler tercih edilebilir.




Yetenek Sıralaması: 1- q 2-e 3-q 4-w 5-q 6-r

7-q 8-e 9-q 10-e 11-r

12-e 13-e 14-w 15-w

16-r 17-w 18-w




Diğer öneriler: Ezreal daha çok "yetenek tutturma(skillshot)" ya dayalı bir şampiyon olduğu için "büyüleri otomatik kullan(smartcast)" ezreal'in olmazsa olmazı. Ben "büyüleri otomatik kullan(smartcast)" kullanamıyorum diyenler için "büyüleri otomatik kullan(smartcast)" ayarladıktan sonra "Diğer seçenekler" den "Otomatikkullan menzil belirteçleri" ni seçerseniz basılı tuttuğunuzda normal kullanımdaki gibi oynayabilir, istediğiniz zaman ise otomatik kullanabilirsiniz.




NOT: Bazı arkadaşlar ille de "mavi ezreal" oynamak isteyebilir. "Mavi ezreal" daha çok yetenek tutturmaya(skillshot) dayalı olduğu için ezreale tam anlamıyla alışmadan oynamanızı tavsiye etmiyorum.




Oynayış:




Erken Oyun: İlk olarak minyon kesmeye ve yeteneklerinizi tutturmaya odaklanın. yeri geldikçe q ile rakibinizi dürtün. Zaten ezreal kaçma ve yakalamada çok iyi olduğu için biraz agresif oynayabilirsiniz. tabi desteğinizin de size ayak uydurması lazım. 6 olduktan sonra biraz harita kontrolü ile canı az olan rakiplerinizi ulti ile rahatça öldürebilirsiniz.




Orta Oyun ve Geç oyun: Yine minyon kesmeye özen gösterin. Unutmayın 10 minyon= 1 katletme Bire bir kapışırken yetenek kullanmayı unutmayın. Çünkü pasifinden dolayı ezreal in saldırı hızı artıyor. Rakiplerinizin yeteneklerinden e yeteneğinizle kaçmaya çalışın. takım savaşlarının başında biraz geride durun. q ile uzaktan dürtün. bu rakibinizin size odaklanmasını önler. ve bir anda e yeteneğinizle savaşa girin. ama zamanlamanızı iyi ayarlayın ne çok erken ne de geç girin. sonra bazı mübarek arkadaşlardan çok küfür yersiniz




Eşya Önerileri:




Başlangıç: Uzun Kılıç + 2x Can iksiri veya Doran Kılıcı (Bence ilki. Çünkü agresif oynarsanız iksirler çok iş görüyor )




İlk Dönüş Sonrası: Vampiri Asa(Paranız), Bot, Tanrıçanın Gözyaşı




Daha Sonra:




Bot--> Savaş Çizmesi

Vampiri Asa --> Eğer karşı takımda canı fazla olan şampiyon sayısı fazla ise: Mahvolmuş Kralın Kılıcı / Eğer karşı takımda kırılgan şampiyon sayısı fazla ise: Kandöken




Tanrıçanın Gözyaşı--> Manamune--> Muramana (Bence bu eşyası oyunun ilerleyen kısımlarında alın.)




Hayalet Dansçı: Verdiği özelliklerin yanı sıra birimlerin içinden geçme özelliğinden dolayı kaçma ve yakalamanızı kolaylaştıracaktır. (Eğer MKK aldıysanız almayadabilirsiniz.)




Son Fısıltı: Karşı takımın zırh oranı fazla ise alınabilir.




Ebedi Kılıç: Daha çok düz vuruş kullanıyorsanız pasifi ve kritik vuruş oranıyla alınabilir.




Koruyucu Melek: Bence adcler için olmazsa olmaz bir eşya. 4. veya 5. eşya olarak almalısınız.




Buzdoğan Eldiveni: Daha çok yetenek ile oynayanlar için ve rakiplerinizin kaçmasını zorlaştırmak için alınabilir.

1 yorum :