16 Ağustos 2013 Cuma

Aatrox Türkçe Rehberi


Rune Page 

Rune page klasik +12 büyü direnci +13 zırh +15 saldırı gücü olucak 

Bilmeyenler icin 

3 tane +2,25 S.G  

9 tane +1,41 Zırh  

9 tane +1,34 B.D  

9 tane +0,95 S.G  


Kabiliyetler 

 



Skill Sıralaması 


 3-14-15-17-18 


 1-4-5-7-10 


 2-8-9-12-13 



 6-11-16 




Oynanış ve Eşya alımı 

benim genellikle ilk tercihim  oluyor çünkü verdiği etkiler. bizim lane de uzun süre kalmamızı sağlıyor. lane de genellikle karsımıza ad herolar geliyor ama elise gelmez diyemem. lane de karsı tarafı e-q-w kombomuzla dürteceğiz, bu bizim lane deki ana kozumuz. burdaki taktiğim  skilinin 3. vurusta hazır beklemesi, hazırken  ile slow atıp hemen  skili ile üstüne atlayıp ilk saldırıyı adama yapıyoruz. ilk saldırı dedim çünkü atladıktan sonra w skilimiz minyona gidebilir ve planımız suya düşer  . bu şekilde lane de üstünlüğümüzü kurmuş varsayıyorum. ardından eşya olarak  ile  alıyoruz. Eğere paramız yetiyorsa  .bu arada mahvolmusun aktifini kesinlikle unutmuyoruz . Bu iki itemden sonra gidişata göre  +  yada direk  

Ortalama build 


 --  ---  ---  ---  ---  yada  


Zorlanacagımız Rakip 

    

Diyorum çünkü bugüne kadar en az 50 kere top lanede oynadıysam tek ezildiğim adam bu diyebilirim. Tabiki başka counter larımız vardır ama su anlık bu heriften baska korkucagımız adam bilmiyorum. 


Takım Savaşında izleyeceğimiz Taktik 

Takım savaşında ilk başlatan mümkünse biz olmayalım derim çünkü en az adc kadar vuruyor olcaz. Bazı aatrox oyanayanlar tf ye girmeden ulti basıp dalıyorlar YANLIŞ. Ultimizi ne kadar rakibin yanında atarsak iyidir çünkü alan damage i azımsanamayacak dederecede iyi. Ulitinin verdiği meznille adc ye direk saldırıyoruz. 

Arkadaslar rehber bayagı zamanımı aldı elimden geldiğince güzel hazırlamaya calsıtım. Forumda benden bilgili ve tecrübeli bir sürü üye vardır eminim onlarında desteğiyle ortaya güzel bir rehber cıkabilir düsüncesiyle hazırladım. Yorumlarınız icin simdiden Teşekkür. 



Öncelikle Aatrox çok yüksek " can çalması " ve " yüksek hasarı " ön planda olan bir şampiyon, fakat bunun + ları ve - leri var,- lerini paylaşıp bir nebze " Aatrox çok op" lara dur demek. Aatrox' a karşı oynanışı şöyle bir inceleyelim.

Aatrox'a karşı oynanış:
-Öncelikle Aatrox' a karşı oynarken mümkün olduğunca onu uzaktan haraslayıp veya mobilitysi yüksek bir şampiyonla dürtüp rahatsız etmeniz gerekir çünkü Aatrox la yakından başa çıkmak istemezsiniz.

- Biraz harassladıktan sonra eğer lanedeyse Aatrox mümkün olduğunca minionlara vurdurmayın, Bu hem onu farmdan düşürücektir hem de canını dolduramıyıcaktır.

Aatrox counter pickleri:
Aatrox early ve mid game de zayıf kalıyorki burda counterlarımız devreye giriyor, Aatrox' a karşı alınıp can sıkabileceğiniz şampiyonlar şöyle;

1) Lee sin; Lee sin yüksek mobilitysi sayesinde eğer junglersa çok sık TOP lane i ganklıyabilir, eğer lanede karşılıklı oynuyorsanız Aatroxu dövüp dövüp kaçabilir, bu sayede onun canını sıkıcaksınızki Lee Sin' in slowu, zıplaması ve kalkanı, can çalmasıyla Aatrox' un canını sıkıcaksınız.

2)Jax; Aatrox' un can düşmanlarından, "Bir de gerçek silah kullansaydım" gerçekten Aatrox' a karşı kullanmasın çünkü çok sıkıntı veriyor. Jax stun combosuyla, ultisinin verdiği zırhla, ve kaçış mekanizmasıyla Aatrox' a kabus oluyor oyun boyunca, kesinlikle denemelisiniz.

3) Teemo; Aatrox size mi atlıyor ? bizde kör eder kaçarız. Teemo Aatrox'u counterlamakta mükemmel iş yapıyor, gerek kör atması olsun, gerek hasarı ve mantarları ! 6. seviyeye ulaşınca mantarlarımızı güzelce dizebilir ve Aatrox' un size atlamasını bekliyebilirsiniz. Ayrıca teemonun hareket hızıda Aatrox' a sıkıntı yaratıyor.

4) Riven; Riven da oyunda jax görevi yapabilicek bir başka şampiyon, gerek stunı, gerek kalkanı, ve q kombosuyla Aatrox' a bela olabilirsiniz ayrıca ultisiyle yüksek hasar verip Aatrox' un kaçmasını engelliyebilirsiniz.

5) Nasus; Nasus gerek yavaşlatmasıyla, yüksek hasar verebilen Q yeteneğiyle, AOE hasar veren ve rakibinin zırhını kırmasıyla Aatrox' un bir başka belası olabilir. Ayrıca ultisini açtıktan sonra Nasus' a karşı koşabilicek bir şampiyon bilmiyorum  (!)

6) Fiora; Fioranın hasarı savuşturma yeteneği ve rakibine birden atlayıp ağır bir hasar vermesi Aatrox' u koridorunuzda sizden uzak tutucaktır, ayrıca yüksek can doldurmasıyla koridorda uzun süre kalabilir ve ultinizle kombatın bütün kaderini değiştirebilirsiniz.

7)Trundle; "En tehlikeli troll kollestroll" Trundle Aatrox' un başka bir can düşmanı ! Aatrox' u ısırıp ( Q yeteneği ) Aatrox' a hem güzel zararlar verip hemde atağını kırabilirsiniz, ayrıca kendi yarattığı buz alanı içerisinde mümkün olabildiğince kalıp Aatrox la rahatca başa çıkabiliriz, tabi Trundle' ın savaşın kaderini değiştiren ultisinide unutmamak lazım !

8)Akali;Karşıda bir Aatrox olup sizde Akali varsa Aatrox' a sinir krizleri geçirtebilirsiniz. Can emmesiyle hızlıca canınızı doldurabilir, Alaca karanlık perdesiyle zırhınızı artırıp Aatroxla daha rahat başa çıkabilir ve Alaca karanlık perdesinin içindeyken Aatrox' un skillerinden rahatca kaçabilirsiniz. Ayrıca ultisini hem Aatrox' u kovalamak hemde Aatrox' dan rahatca kaçmak içinde kullanabilirsiniz.

9)Warwick; "Its only fun if they run" Aatrox' da can çalma mı var ? Warwick yemez ! Warwick Aatrox' u rahat counterlıyabileceğiniz başka bir şampiyon gerek pasifiyle yüksek can çalması gerek Q yeteneği ile can çalması, atak hızı ve kaçmayı çok zorlastıran ulumasıyla ve herşeyi değiştirebilen, kitleyen ultisiyle Aatrox'un can düşmanı olabilir. Late game de çok rahat başaçıkabilir, Aatrox' a kabus olabilirsiniz, ayrıca Aatrox top lanede ise warwick gibi ormancı karakterle ormanda rahatca ve sıkıntı çekmeden farmlayıp top lane i gank yağmuruna tutabilirsiniz, böylelikle Aatrox' u bir nebze oyundan düşürmüş olursunuz.

Şimdilik aklıma gelen şampiyonlar bu kadar arkadaşlar, umarım bir nebze yardımcı olmuşumdur ve nerf beklemektense şimdi oyuna girip Aatrox' a sıkıntı olabilicek yardımım olmuştur.

4 yorum :

  1. Gerçekten çok iyi rehber olmuş Aatrox almadan önce bunu okumam çok işime yaradı

    YanıtlaSil
  2. abi ben 9 tane aldım sg ama 9 tanesi bir sayfaya olmuyor

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten emeklerine sağlık aatrox hakkında daha muthiş birşey gormemiştim fevkaledenin fevkinde

    YanıtlaSil
  4. http://dataguvenlik.web.tr

    YanıtlaSil